zaterdag 14 september 2013

Clarendon

Dat de meiden naar een goede prive-school mogen, is een van de privileges die wij genieten tijdens onze plaatsing in Schotland. Vorig jaar werden door de school tijd noch moeite gespaard om ze binnen een term de Engelse taal onder de knie te krijgen. De enthousiaste en betrokken juffen, de kleine klassen en het bijzonder warme welkom dat we voelden door de ouders van Lomond School, hebben ervoor gezorgd dat wij ons vorig jaar ons zeer snel op onze plek voelden.

Lomond School is de enige prive-school in de omgeving en bestaat uit een Junior(basisschool)- en Senior(middelbare school)-gedeelte. Ook is het mogelijk kinderen te laten 'boarden' (kostschool). Het Junior-gedeelte is gehuisvest in Clarendon, een voormalig woonhuis uit 1888 waarin o.a. de familie Singer (van de naaimachines) heeft gewoond. Een oud pand met een rijke geschiedenis dus.


Afgelopen voorjaar werd gestart met het moderniseren en verbouwen van Clarendon. Vandaag was de heropening met alle festiviteiten die erbij horen!



Professor Malcolm Baird, zoon van John Logie Baird (de uitvinder van de televisie en oud-leerling van de school!!!), mocht het lintje doorknippen waarna Clarendon officieel heropend was!


'Every child is an artist' Schilderij in de hal, gemaakt door alle leerlingen.

 
Details van de plafonds, die gelukkig zijn behouden!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 
In elke klas hangt een motto!






 
Het is en blijft een prachtig schoolgebouw!
 







 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten